Uw foto 100% naar wens door professionele beeldbewerking

Fotografie kan niet zonder het bewerken van afbeeldingen met software ofwel digitale beeldbewerking. Ook PhotoGraphix past beeldbewerking veelvuldig toe. Daarbij gaat het niet alleen om het aanpassen van onvolkomenheden. Een groot deel van de beeldbewerking door PhotoGraphix richt zich op het commerciële doel van de foto’s. Dit soort beeldbewerking is er vooral op gericht om de specifieke kenmerken van een product optimaal te benadrukken.

Beeldbewerking door PhotoGraphix

Bij PhotoGraphix richt een groot deel van de beeldbewerking zich op:

  • Het vrijstaand maken van de gefotografeerde objecten
  • Het wijzigen en variëren van kleuren en vormen bij prototypen
  • Het wijzigen, verwijderen of toevoegen van beeldelementen

Dit zijn ingewikkelde en vergaande beeldbewerkingen. Om een fraai resultaat te bereiken is een grondige kennis van beeldbewerkingsprogramma’s zoals Photoshop nodig. Tevens is ruime ervaring om met zulke programma’s te werken een absolute voorwaarde.

Expert in hoogstaande beeldbewerking

Nico Hermans PhotoGraphix heeft alle knowhow en vaardigheden op het gebied van hoogstaande en vergaande beeldbewerking in huis. Om de beelden van producten en prototypes te perfectioneren beschikt PhotoGraphix over de nieuwste programma’s voor beeldbewerking. Elk object kan tot in de kleinste details perfect vrijstaand gemaakt worden. Ook elke vorm van fotomontage is mogelijk. Denk aan het samenvoegen van foto’s of aan het toevoegen of juist weghalen van details. Vaak is het mogelijk om vanuit één uitstekend standaardbeeld een hele serie beelden te maken en zo een product in al zijn variaties te laten zien.

Eindeloos veel mogelijkheden en kostenbesparend

Het uitgangspunt bij beeldbewerking is altijd dat het beeld er zo optimaal mogelijk uitziet. Daarnaast kan beeldbewerking om heel praktische redenen worden toegepast. Bijvoorbeeld om afleidende voorwerpen te verwijderen of om rust in het beeld te brengen. Maar ook om van een product veel varianten te laten zien, zonder al die varianten afzonderlijk te moeten fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan varianten in kleur. Het volstaat dan om één uitstekend beeld te schieten waarna de kleuren door middel van beeldbewerking helemaal naar wens kunnen worden toegevoegd. De mogelijkheden zijn eindeloos groot. En voor u als klant betekent het vaak een flinke besparing in logistieke handelingen, kosten en tijd.

Beeldbewerking is afhankelijk van het doel

Elk beeld heeft andere optimalisatiemogelijkheden. Van belang is dan ook om precies te weten wat het doel van het fotomateriaal is. Aan de hand daarvan bespreken we hoeveel bewerking nodig is en hoe lang daarvoor nodig is. Zo dient een beeld dat gebruikt gaat worden voor social media aan andere eisen te voldoen dan een beeld voor op de website of in een magazine. Fotomateriaal voor bijvoorbeeld de homepage van een website, een belangrijk project of voor drukwerk moet in de regel langduriger en beter bewerkt worden dan een foto die bestemd is voor minder prominent gebruik.

Meer weten?

Beeldbewerking komt een foto altijd ten goede. Daarnaast biedt professionele beeldbewerking mogelijkheden om dat wat onmogelijk lijkt toch te realiseren. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Nico Hermans. Hij vertelt u graag alles over de mogelijkheden.